Indret dig godt i en lille bolig med disse tips

Indretning af en lille bolig er ofte lidt sværere en større boliger, da der bare er mindre plads at gøre med. Men det kan heldigvis sagtens lade sig gøre at indrette en lille lejlighed godt og få plads til alle dine ting. Vi har samlet et par tips til hvordan du gør det her.

Find de rigtige møbler

Det første tip til at indrette dig godt i en lille bolig er ved at finde de helt rigtige møbler. Det betyder meget at du finder de møbler, der passer ind i størrelse og stil, når du ikke har så meget plads at gøre med.

Det er vigtigt at du finder møbler der passer godt til hinanden, da mange forskellige møbler hurtigt kan gøre at rummet virker rodet. Møblerne skal selvfølgelig ikke være ens, da det vil være kedeligt, men det er vigtigt at tænke over, hvordan du skaber nogle flotte rum der hænger godt sammen.

Det er samtidig en fordel, hvis du går efter møbler der har flere funktioner, så du sparer plads. Det kan fx være en seng med skuffer under eller et skrivebord med indbygget kommode, så du har skuffeplads der.

En sovesofa er også god at bruge i stuen, da du dermed nemt kan have overnattende gæster uden at pladsen bliver et problem. Og du kan nemt finde en flot sovesofa, hvor man ikke lægger mærke til at det er en sovesofa. Du kan finde et stort udvalg af møbler herunder sovesofaer hos Møbelkompagniet.

 

Vælg lys maling til væggene

Tip nummer to og noget af det vigtigste, når du skal indrette en lille bolig er at vælge lyse farver til væggene. Farven på malingen er afgørende, da et rum der er malet i mørke farver føles mere indelukket.

Det er derfor vigtigt, at du maler væggene i lyse farver, så rummene kommer til at føles så store som muligt. En god lys farve, som mange vælger at male deres bolig i er helt almindelig hvid. Men det behøves ikke nødvendigvis at være hvid farve, for at rumme kommer til at føles store og lyse.

Du kan sagtens male rumme i forskellige farver så længe du vælger den lyse udgave af dem. Du kan også vælge en løsning med hvid og en anden farve, hvor du fx maler det nederste af væggene i en farve og toppen i hvid, det skaber ofte nogle meget flotte rum.

 

Hold boligen ryddelig

Det sidste tip til hvordan du indretter dig godt i en lille bolig er ved at holde boligen ryddelig. Hvis du har mange ting stående rundt omkring og boligen dermed føles rodet, vil det gøre at rumme føles mindre.

Det gælder derfor om at holde systemer i boligen, så du fx har håndklæderne liggende pænt på hylden på badeværelset og ikke ligger tilfældigt. Det er samtidig også en fordel hvis de håndklæder der ligger fremme er i samme farve, så der bliver skabt lidt system i det. Hvis du mangler et par flotte håndklæder kan du finde det på denne hjemmeside.

På samme måde er det vigtigt at du andre steder i boligen sørger for at tingene ligger pænt. Der må selvfølgelig gerne være lidt rod – det kan ikke undgås men det skal ikke være for meget, da det vil gøre at boligen føles lidt mindre end den egentlig er.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *